Arbejdsløshedskassen viste sig at være det der hjalp mig

For ikke så længe siden blev firmaet, hvor jeg arbejdede nødt til at lukke ned. Jeg stod af den grund uden varsel uden løn.

Situationen synede virkelig besværligt. Jeg har ikke været uden fast løn. Gudskelov har jeg fra jeg blev færdig med at studere overført penge til a-kasse. Det blev min overlevelse, da jeg uden advarsel blev arbejdsløs.

Jeg har da af og til haft i tankerne, at det ikke gav mening at betale til arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo aldrig været
uden arbejde i fortiden, men lykkeligvis var jeg begavet nok til at forblive indmeldt.

Da jeg uden forvarsel var arbejdsløs blev medlemskabet uden diskussion guld værd.

A-kassen bistod med at få overblik over det økonomiske og alt det formelle, og de hjalp med at undersøge nye arbejdsmuligheder, skriblemotiverede ansøgninger og cv’er. Det var faktisk ret let.

Der er ikke meget arbejde i mit fag. Derfor var jeg beredt på, at jeg ville være arbejdssøgende i et stykke tid. Økonomisk ville det blive hårdt, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en a kasse. På den måde var jeg forsikret økonomisk. Dagpenge er ikke magen til en stabil løn, men jeg har råd til at beholde min bil, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg absolut glad over.

Der er jo flere arbejdsløsheds-kasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at den jeg er medlem af er relevant for mit fag. Arbejdsløsheds-kassen skal derudover fremstå til at stole på. Heldigvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg fik tilbudt et par faste møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var endvidere mulighed for at booke sig ind til lærerige undervisning, hvor jeg blev mere oplyst om eksempelvis jobsøgningsstrategier.

For nylig fik jeg et brev fra Det faglige hus – som kunne oplyse, at akassen havde et potentielt job til mig. Jeg var glad.

Et par timer efter var jeg til afklaringssamtale på stedet. Jobsamtalen gik i en god tone, og senere samme dag ringede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at gå ledig i et halvt år, og det er en stor lettelse, at jeg i dag har et arbejde. Jeg er taknemmelig for min nye arbejdsplads.
Det er anstrengende at stå arbejdsløs, og det er vigtigt at blive tilbudt den korrekte hjælp.

Jeg følte mig aldrig alene af min arbejdsløshedskasse.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse var uden tvivl min overlevelse pengemæssigt. På grund af det var jeg garanteret rent økonomisk, og jeg var aldrig nødt til at afskaffe de ting, jeg holder af.

Indlæg oprettet 10

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen